JOCS

 

 

 

Joc en línia que posa a prova les habilitats lèxiques dels jugadors, ja que es tracta de trobar mots catalans, recollits en el DIEC, a partir de les set lletres que cada dia es proposen. Els creadors s'han inspirat en l'Spelling bee del New York Times.

 


 

 

"Wordle" és un joc en línia, originalment en anglès, inspirat en el joc de taula "Mastermind". Es tracta d'endevinar cada dia una paraula de 5 lletres amb un màxim de 6 intents. A cada intent, l'aplicació marca en verd les lletres que són a la posició correcta, en groc les que la paraula conté, però no són al lloc que els pertoca, i en gris les que no apareixen a la paraula. El repte és aconseguir trobar la paraula amb el mínim d'intents possibles. A més de la versió en català, n'hi ha també en altres llengües, com l'anglés (l'original), el castellà, el francès i fins i tot el llatí o el grec antic (aquest darrer, sense límit d'intents diaris).

WordleCAT funciona amb el Diccionari Informatitzat de l'Scrabble en Català (DISC), que inclou temps verbals, plurals, femenins, etc.